Heb je een nieuwe woning gekocht? Wil je jouw huurwoning optimaal beschermen tegen invloeden van buitenaf? Dan wil je de beste verzekeringen afsluiten voor het huis. Jouw inboedel verzekeren voorkomt bijvoorbeeld dat je voor grote kosten staat in het geval van onverwachte gebeurtenissen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten die hieruit voortkomen kunnen jouw volledige spaargeld plunderen. Om nog maar niet te spreken over de emotionele schade die je hebt. De inboedelverzekering kan de pijn verzachten, doordat je een groot deel van het bedrag vergoed krijgt. Of je nu schade hebt aan meubels, elektronica of kleding, alles kan meegenomen worden in deze verzekering. 

 

Alles rondom jouw inboedel verzekerd

Bij de inboedel verzekeren zijn er meerdere zaken die je kan mee verzekeren. Het is goed om vooraf de polisvoorwaarden door te nemen om te zien wat er allemaal onder valt. Alle meubelstukken zijn bijvoorbeeld meegenomen in de dekking. Ook elektronica, kleding, keukengerei, sieraden en waardevolle bezittingen vallen eronder. Als je antieke stukken of erg dure sieraden en kunst in jouw bezit hebt, kan het aan te raden zijn om een aanvullende dekking aan te gaan. Deze vergoeden de hogere kosten die hiermee gepaard gaan. Vergeet niet om te kijken of er bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn bij het afsluiten van de verzekering. Je wilt immers niet dat jouw spullen op vakantie beschadigen en je hiervoor geen schadeclaim in kan dienen. Of dat je te maken hebt met een wachttijd voordat je het geld uitgekeerd krijgt. 

 

De structuur van de woning met een opstalverzekering

Een opstalverzekering voor jou en jouw woning zit weer heel anders in elkaar. In dit geval gaat het om het huis zelf. De structuur en alles wat hieraan vastzit, zoals vloeren, het dak en de muren kunnen immers ook schade krijgen. Deze schade loopt hoog op en kan jouw volledige spaargeld kosten. De bedragen wil je het liefste zelf achter de hand houden voor andere gebeurtenissen. De verzekering dekt niet alleen de structuur van de woning, maar ook de vaste inrichting, zoals ingebouwde kasten, de keuken en de badkamer. Ook de leiding en bedrading vallen onder deze dekking. Let er wel op dat er voorwaarden aan verbonden kunnen zitten. De polisvoorwaarden zie je voordat je de verzekering afsluit en kan helpen bij het bepalen of de verzekering bij je past. 

 

Geholpen met de juiste dekking

Beide verzekeringen kennen dus grote verschillen. Toch zijn er ook overeenkomsten te vinden. Zo dekken de verzekeringen allebei de kosten door schade aan jouw huis en inboedel. Beide varianten zorgen dus dat je geen hoge bedragen hoeft te betalen en je sneller over kan gaan tot reparaties of vervanging van jouw spullen en oppervlakten. Of je nu in een appartement of woonhuis woont, de kans is groot dat je eens in je leven met deze schade te maken krijgt. Kijk welke verzekeringen het beste bij je passen en of je eventueel extra aanvullende opties nodig hebt voor jouw situatie.